Organisatie optimalisatie

"Life is all about processing the right information" Als ondernemer weet je heel goed wat nodig is om op jouw vakgebied succesvol te zijn. Het is dan ook logisch dat het grootste gedeelte van je tijd hieraan op gaat. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk om ook aandacht te geven aan de processen die buiten de corebusiness van je onderneming vallen. Door onze ervaring kunnen we je helpen om met kleine aanpassingen binnen je bedrijfsvoering grote effecten te bereiken en zo de balans in werkdruk te behouden, zelfs bij een (tijdelijk) personeelstekort.


Verbeteren van processen

Procesoptimalisatie heeft als doel om een team of organisatie efficiënter en effectiever te laten werken. De nadruk ligt hierbij vaak op kosten, maar denk ook aan doorlooptijd, duidelijkheid, veiligheid, kwaliteit en plezier in het werk. Om dit te bereiken is het cruciaal om processen in kaart te brengen en van daaruit stap voor stap te optimaliseren. Zeker in groeiende organisaties is dit van belang om zo te zorgen dat de werkdruk te managen blijft en nieuwe processen goed worden ingeregeld. Wij ondersteunen je met het in kaart brengen van de processen, het weghalen van verspilling uit het proces, het opstellen van flowcharts en het vervaardigen van werkinstructies.  


Verbeteren van de interne communicatie

Als we het over interne communicatie hebben, dan bedoelen we daarmee alle communicatie die plaatsvindt binnen jouw onderneming. Van communicatie vanuit het management tot aan de medewerkers onderling, van e-mail tot werkvergadering en van vakantieplanning tot aan notities die opgehangen worden in de kantine. Als de interne communicatie niet lekker loopt dan kunnen je medewerkers het gevoel krijgen dat er dingen fout gaan binnen het bedrijf. Dit kan zorgen voor ontevredenheid bij je medewerkers waardoor ze bijvoorbeeld de werkzaamheden minder serieus nemen. Of, in het ergste geval, het bedrijf verlaten. Het opstellen en implementeren van een communicatieplan kan je helpen dit te voorkomen. Mocht je hierbij hulp of advies nodig hebben, dan zijn we je hier uiteraard graag bij van dienst.


Flexibiliteit binnen je bedrijf

Door diverse factoren zoals groei van je onderneming, technologische veranderingen of een veranderende markt is het belangrijk om je als bedrijf snel aan te kunnen passen aan nieuwe situaties. Ook de corona pandemie heeft ons laten zien dat de wereld een stuk minder maakbaar is dan we dachten. Als organisatie wendbaar en fit zijn, is de sleutel tot langdurig succes. Dit geldt uiteraard ook voor je medewerkers. Een mentaal, fysiek en emotioneel gezonde medewerker heeft meer plezier in zijn werk, is weerbaarder en presteert beter. Wij helpen je met het vergroten van het zelforganiserende vermogen van je onderneming, het creëren van een veilige feedback cultuur en het mentaal fit houden van je medewerkers.


Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over wat wij precies voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.