Company Mental Health Check

'A fresh start in life isn't a new job, it's a new mindset!'Hoe mentaal fit is jouw bedrijf?

Van fysieke fitheid is makkelijk een voorstelling te maken, en daardoor is veel verzuimpreventie hierop gericht. Bijvoorbeeld sporten met korting, aanpassingen van werkplekken of aansporen om vaker de trap te nemen. Mentale fitheid wordt hierbij snel vergeten, terwijl ruim een derde van al het verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten. Daarnaast is de duur van uitval vaak een stuk langer dan bij een medische oorzaak. Met onze Company Mental Health Check krijg je direct inzicht in de mentale gezondheid van je medewerkers en helpen wij je preventief te handelen om uitval te voorkomen. Klik hier voor een overzicht van hoe je de signalen van stress en/of overspannenheid bij jezelf of een ander kunt herkennen.

Het belang van mentale fitheid op de werkvloer

Mentale fitheid is een algemene toestand van 'je goed voelen' én goed functioneren en is direct van invloed op de werksfeer en onderlinge samenwerking. Mentaal fit zijn zorgt ervoor dat mensen socialer, creatiever, beter bestand tegen teleurstellingen en meer gemotiveerd zijn. Er bestaat een direct verband tussen prestatie en mentale gezondheid. Belangrijk dus om de medewerkers in jouw bedrijf mentaal zo fit mogelijk te houden!

Wat is psychisch verzuim?

In het geval van psychisch verzuim gaat het om langdurig of regelmatig ziekteverzuim door psychische redenen. Bijvoorbeeld stress, overspannenheid, burn-out, depressieve gevoelens en angstgevoelens. Daarnaast kan er ook sprake zijn van psychosomatische klachten. Dit zijn klachten die niet of onvoldoende kunnen worden verklaard aan de hand van een lichamelijke of medische oorzaak. Vaak zijn psychische problemen hiervan de oorzaak. Ruim een derde van al het verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten.

Waarom de Company Mental Health Check ook voor jouw onderneming een meerwaarde is.

De Company Mental Health Check van That's Life Coaching geeft je inzicht in de mentale gezondheid van jouw medewerkers en geeft je een inkijkje in de balans en structuur van je onderneming vanuit het perspectief van je medewerkers. Het stelt je in staat om preventieve maatregelen te nemen om toekomstig psychisch verzuim te voorkomen en zo kosten te besparen. Op basis van de uitkomsten geven we je concrete verbeteringen die jij zou kunnen doorvoeren om een zo'n optimaal mogelijk werkklimaat te creëren en helpen je, indien gewenst, met de implementatie hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van de (interne) communicatie, maar ook aan het vereenvoudigen en structureren van processen die buiten je corebusiness liggen. Zo krijg je grip op zaken die nu nog blijven liggen en voorkom je overbelasting bij jezelf en je medewerkers. 

Wat kost het?

Voor het uitvoeren van onze Company Mental Health Check gaan wij uit van een 'fixed fee' van slechts € 99,95. En in het geval dat je ons het vervolgtraject ook laat begeleiden, dan is de Company Mental Health Check zelfs helemaal GRATIS!

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan via onderstaande button contact met ons op!